Dykkehistorisk Tidsskrift

Selskabet arbejder på at afdække dele af vores fælles dykkehistorie. Vi har prioriteret den nyere del af historien højt, da vi her har mulighed for at indhente vidnesbyrd fra nulevende personer. Men også arkivstudier udvider løbende vores viden.

En del af den viden, der opsamles, publiceres i Dykkehistorisk Tidsskrift, der er medlemsblad for selskabet og udkommer 3 gange årligt. Tidsskriftet behandler dels nationale emner og dels udenlandske emner, der på den ene eller anden måde har medvirket til at påvirke udviklingen i Danmark.

Ud over dykkehistoriske artikler indeholder tidsskriftet relevante oplysninger til medlemmerne herunder oplysninger om arrangementer.

Dykkehistorisk Tidsskrift sendes til medlemmerne og relevante organisationer herunder andre nationale dykkehistoriske selskaber.

Her kan du se indholdsfortegnelsen for tidsskrifterne 1997 – 2022 Indholdsfortegnelse 1-76

Læs Dykkehistorisk Tidsskrifter fra 1997 – 2019 her

Dykkehistorisk Tidsskrift nr. 80 – 2024

Dykkehistorisk Tidsskrift nr. 80 vil være ved medlemmerne i uge 20.

I tidsskriftet kan du læse Finn Jensen interview fra 1984 af vragdykker Børge Gotfred Borus, hvor Børge Bohus bl.a. fortæller om dykninger for Sigurd Damgaard. Et billede, som selskabet fik af Jens-Ole Bach Nielsen, fik Sven Erik Jørgensen til at undersøge baggrunden for billedet, som viste sig at være linket til en historie om tyske minedykkere, der i 1945 ryddede danske havne for egne miner. Det lille Nikonos kamera, som i væsentlig grad medvirkede til udbredelse af undervandsfotograferingen, har været under Sven Erik Jørgensen lup. Dykkehistorisk Selskab har fået stillet plads til rådighed af Gert Normann Andersen i det nye Martim Historisk Center i Thyborøn. Sven Erik Jørgensen har set på hele baggrunden for at der nu etableres et dykkermuseum i Danmark. Uffe Frisenette har redegjort for resultatet af den netop afholdte generalforsamling.

Læs udvalgte artikler for Dykkehistorisk Tidsskrift:
DHT nr. 54 2015 Interspiro ACSC
DHT nr. 8 1999 Fenzy DC55 blendingsgasapparat
DHT nr. 17 2002 Vragfisker Harry Olsen
DHT nr. 22 2004 Vragdykker Harry Olsens dagbog
DHT nr. 58 2016 Undervandsjagt – Historie, hindringer og harpuner
DHT nr. 68 2019 Dykker på skattejagt i stilling sø
DHT nr. 16 2002 Peter Hansen Hessing – Hansens patent. UK version og Hansens Patent
DHT nr. 57 2016 Dykkerbåden synker, medes dykkeren er på bunden
DHT nr. 11 2000 Dansk version af Angrebet på Nürnberg
DHT nr. 11 2000 Engelsk version Attack against Nürnberg
DHT nr. 37 2009 Olrik – automaten. Se også automaten adskilt

 

 

 

Lukket for kommentarer.