Dykkehistorisk Tidsskrift

 

Selskabet arbejder på at afdække dele af vores fælles dykkehistorie. Vi har prioriteret den nyere del af historien højt, da vi her har mulighed for at indhente vidnesbyrd fra nulevende personer. Men også arkivstudier udvider løbende vores viden.

En del af den viden, der opsamles, publiceres i Dykkehistorisk Tidsskrift, der er medlemsblad for selskabet og udkommer 3 gange årligt. Tidsskriftet behandler dels nationale emner og dels udenlandske emner, der på den ene eller anden måde har medvirket til at påvirke udviklingen i Danmark.

Ud over dykkehistoriske artikler indeholder tidsskriftet relevante oplysninger til medlemmerne herunder oplysninger om arrangementer.

Dykkehistorisk Tidsskrift sendes til medlemmerne og relevante organisationer herunder andre nationale dykkehistoriske selskaber.

Her kan du se indholdsfortegnelsen for tidsskrifterne 1997 – 2017 Indholdsfortegnelse 1-61

Her kan du se og læse tidsskrift nr. 59 2016 DHT2016_59

Dykkehistorisk Tidsskrift nr. 64 blev overladt til PostDanmark den 11. september 2018, og tidsskriftet skulle så være fremme ved modtagerne senest uge 38.

I det nye tidsskrift kan du læse om den første dykkerskole i Danmark, som formelt blev oprettet ved Orlogsværftet i 1883. Den første dykkermanual i Danmark er en del af denne artikel. Du kan også læse den spektakulære beretning om hvordan Filippinerne med hjælp fra USA i 1942 skjulte deres sølvreserver, for at de ikke skulle falde i jananernes hænder. Japanerne opdagede dog, hvad der var sket, og dette satte nogle amerikanske dykkere på en alvorlig prøve. Beretningen om dykkeren, der efter en arbejdsdag på bunden kommer fuld til overfladen, er kendt, men nu har en notits i en antikvarisk bog sat navn på dykkeren. Endelig kan du læse om “International Historical Divers Meeting” i Stralsund, “European Historical Diving Event 2018” i Ebeltoft, og om Søværnets Center for Dykning’s sidst adoptionsbesøg i Ebeltoft.

Skulle det tidsskrift, som du modtager, være blevet krøllet af PostNord, kan et nyt fremsendes ved kontakt til redaktøren

 

Læs udvalgte artikler for Dykkehistorisk Tidsskrift:
DHT nr. 16 2002 Peter Hansen Hessing – Hansens patent
DHT nr. 57 2016 Dykkerbåden synker, medes dykkeren er på bunden
DHT nr. 11 2000 Dansk version af Angrebet på Nürnberg
DHT nr. 11 2000 Engelsk version Attack against Nürnberg
DHT nr. 37 2009 Olrik – automaten. Se også automaten adskilt

 

 

Lukket for kommentarer.