Dykkehistorisk Tidsskrift

 

Selskabet arbejder på at afdække dele af vores fælles dykkehistorie. Vi har prioriteret den nyere del af historien højt, da vi her har mulighed for at indhente vidnesbyrd fra nulevende personer. Men også arkivstudier udvider løbende vores viden.

En del af den viden, der opsamles, publiceres i Dykkehistorisk Tidsskrift, der er medlemsblad for selskabet og udkommer 3 gange årligt. Tidsskriftet behandler dels nationale emner og dels udenlandske emner, der på den ene eller anden måde har medvirket til at påvirke udviklingen i Danmark.

Ud over dykkehistoriske artikler indeholder tidsskriftet relevante oplysninger til medlemmerne herunder oplysninger om arrangementer.

Dykkehistorisk Tidsskrift sendes til medlemmerne og relevante organisationer herunder andre nationale dykkehistoriske selskaber.

Her kan du se indholdsfortegnelsen for tidsskrifterne 1997 – 2018 Indholdsfortegnelse 1-65

Her kan du se og læse tidsskrift nr. 59 2016 DHT2016_59

Dykkehistorisk Tidsskrift nr. 66 blev overladt til PostDanmark den 30. april 2019, og tidsskriftet skulle så være fremme ved modtagerne i uge 19.

I det nye tidsskrift kan du læse om organisering og uddannelser af fritidsdykkere i Danmark fra 1954, hvor der sporten var ny og uprøvet, og hvor der bestemt var plads til forbedringer, hvad viden og uddannelse angik, hvilket flere tragiske ulykker vidnede om. Dansk Sportsdykker Forbund havde ved stiftelsen i 1965 en stor opgave, som var ved at lægge bestyrelsen ned, men efterhånden kom der styr på organisationen, økonomien og frem for alt sikkerheden og uddannelserne. Du kan også læse en beretning om en ridder, der måske allerede omkring år 1500 skulle have været nødsaget til at dykker for at redde livet. Af det øvrige stof kan nævnes, at der er dukket endnu en åben Sadler hjelm på i Danmark – den tredje i rækken.

Skulle det tidsskrift, som du modtager, være blevet krøllet af PostNord, kan et nyt fremsendes ved kontakt til redaktøren.

Læs udvalgte artikler for Dykkehistorisk Tidsskrift:
DHT nr. 16 2002 Peter Hansen Hessing – Hansens patent
DHT nr. 57 2016 Dykkerbåden synker, medes dykkeren er på bunden
DHT nr. 11 2000 Dansk version af Angrebet på Nürnberg
DHT nr. 11 2000 Engelsk version Attack against Nürnberg
DHT nr. 37 2009 Olrik – automaten. Se også automaten adskilt

 

 

Lukket for kommentarer.