Dykkehistorisk Tidsskrift

 

Selskabet arbejder på at afdække dele af vores fælles dykkehistorie. Vi har prioriteret den nyere del af historien højt, da vi her har mulighed for at indhente vidnesbyrd fra nulevende personer. Men også arkivstudier udvider løbende vores viden.

En del af den viden, der opsamles, publiceres i Dykkehistorisk Tidsskrift, der er medlemsblad for selskabet og udkommer 3 gange årligt. Tidsskriftet behandler dels nationale emner og dels udenlandske emner, der på den ene eller anden måde har medvirket til at påvirke udviklingen i Danmark.

Ud over dykkehistoriske artikler indeholder tidsskriftet relevante oplysninger til medlemmerne herunder oplysninger om arrangementer.

Dykkehistorisk Tidsskrift sendes til medlemmerne og relevante organisationer herunder andre nationale dykkehistoriske selskaber.

Her kan du se indholdsfortegnelsen for tidsskrifterne 1997 – 2017 Indholdsfortegnelse 1-61

Her kan du se og læse tidsskrift nr. 59 2016 DHT2016_59

Dykkehistorisk Tidsskrift nr. 63 blev overladt til PostDanmark den 4. maj 2018, og tidsskriftet skulle så være fremme ved modtagerne i uge 19 eller 20.

I det nye tidsskrift kan du læse om en lille figur af en dykker, der kan ses i Nyboders Mindestue og om dykkernes apparat. Du kan også læse om Hall Rees apparatet og Oxylithe iltgeneratoren, der bl.a. blev anvendt af dyjkkerne fra Nautilus ved den første filmatisering af Jules Vernes ”En Verdensomsejling Under Havet” i 1916. Endelig kan du læse om et hemmeligt forsvarsværk, som japanerne havde udviklet til at imødegå en allieret invasion af de japanske øer i 1945. Her skulle Fukuryu dykker placeres på havbunden og med deres liv som indsats sænke landgangsbådene.

Læs udvalgte artikler for Dykkehistorisk Tidsskrift:
DHT nr. 16 2002 Peter Hansen Hessing – Hansens patent
DHT nr. 57 2016 Dykkerbåden synker, medes dykkeren er på bunden
DHT nr. 11 2000 Dansk version af Angrebet på Nürnberg
DHT nr. 11 2000 Engelsk version Attack against Nürnberg
DHT nr. 37 2009 Olrik – automaten. Se også automaten adskilt

 

 

Lukket for kommentarer.